duminică, 9 martie 2008

Vasilica este un copil rau

"El s-a urcat pe o scara sa strice cuibul randunelelor. Dar a patit-o! Dumnezeu l-a vazut si i-a tras scara. Saracul nu s-a mai putut bucura de vacanta..."
Cam asa se tin mai nou orele de educatie crestineasca si prea-bisericeasca in scolile romanesti. Nu ar fi o problema, daca lucrurile ar fi expuse asa cum sunt in fata unor "mititei" mai mari, cel putin de clasa a cincea - a sasea! De ce, dom'le, trebuie copilul meu, de sapte-opt anisori, bobocel si proaspat invatacel sa stie ca Dumnezeu este, de fapt, razbunator?! De ce ar trebui sa se teama Stefanel sa mai faca vreo boroboata?
Ei, cum se poate trece inca un capitol la romanul "Traim in Romania si asta ne omoara tot timpul"?!? Numai stai sa vezi...Iei un dascal de religie, il aduci intr-o scoala primara si-l pui sa-i invete pe mititeii din clasa intai (sau a doua) cum sta treaba cu Doamne-Doamne, cine conduce lumea, de unde o conduce el si ce poa' sa faca. Ei, fa tu experimentul asta si-ai sa vezi, dragule, de ce nu mai vor parintii sa puna pe altul sa faca educatie religioasa. Cand puiutul de om ar trebui sa stie de ingerasi cu aripioare, de coronite aurite care plutesc deasupra capului si de sfinti cu puteri tamaduitoare, el invata despre cum Doamne Doamne, la care se roaga in fiecare seara inainte de somn, ca de fapt este seful ala rau, care te urmareste si-ti da una peste cap la prima gafa...
Pai cum, dom'le, sa mai faci tu educatie crestineasca in scoli daca dascalii arunca amenintari cica din partea Celui de Sus?!
Daca nu ma credeti, cititi un manual de religie si veti afla cum citeste Stefanel despre Vasilica cel rau, care a cazut de pe scara si a stat in spital pentru ca Doamne-Doamne i-a tras scara pe care se urcase pentru a distruge cuibul randunelelor!

Niciun comentariu: